Кой стои зад името „Marti’s Heaven“?

Нашата история

Смятаме, че сме толкова успешни, защото наистина правим всяко едно нещо все едно го правим  за нашите деца. Държим на качеството безкомпромисно и сме честни. Работим от сърце и влагаме частица от себе си във всичко, което изработваме. Държим творенията ни да са създадени от качествени материали и да са „живи“ много, много години. Целта ни е дечицата да се привържат истински към играчката и да порастнат с нея, а някой ден да я подарят на своите дечица, а защо не и на внучетата си. Това е нашата мисия.

Ние сме Марти и Фоти, съпруг и съпруга, мама и татко на Маги и Мая, най-добри приятели или с други думи – главните действащи лица зад марката Marti’s Heaven.

Запознахме се, когато бяхме почти деца и вече над 20 години градим живота си заедно, с много любов. Подкрепяхме се и заедно учихме, завършихме и постигнахме всичко, което имаме сега.

През 2008г. се оженихме и девет месеца по-късно на 04. 03.2009 се роди нашата първа муза  Маги.

Започнахме приключението Мarti’s Heaven през 2011г.

От абсолютната нула (поне нямахме кредити). Фоти беше стажант в една фирма, а аз бях инструктор по танци (професия, която обожавам и до днес и винаги ще е в сърцето ми).

Когато Маги порастна малко вече дойде момента да си намерим друга работа – и аз и Фоти. Фоти започна работа в офис и когато аз си намерих работа в туризма (която не ми беше по сърце) – Фоти каза, че просто не може да си ме представи да правя нещо, което не обичам и трябва да си дам още малко време, за да намеря моето нещо, а той ще ме подкрепи във всичко. Беше труден период, но си позволих да си дам това време. Тогава не го осъзнавах, но ако той не ми беше казал това – Marti’s heaven нямаше да съществува и животът ни щеше да е съвсем различен.

И така – докато търсих „Моето нещо“ и ходих на интервюта, си намерих и хоби – започнах да правя на Маги фибички за красивата, голяма коса, полички от тюл и всякакви други дребни нещица. Хареса ми! В следващия момент исках сама да изработя за Маги кукла, с душа, която да й бъде истински приятел и да е с нея винаги. Като се има предвид, че до този момент почти не бях хващала игла, да не говорим за машина – мисията си беше почти невъзможна.  Започнах малко по малко да уча, да се развивам и да експериментирам. Много скоро целият ни хол беше в шарени платове, имах малка непрофесионална машина  (за която стигна тогавашният бюджет) и започнах да създавам. Първата година (докато все още търсих друга работа) създавах само за Маги – учех се и за забавлявах безкрайно – от там дойде и името – ако мога да правя това по цял ден, то значи ще живея в абсолютен рай 🙂

С времето приятелки започнаха да ми поръчват неща за техните дечица,  после приятелки на приятелки, после приятелки на приятелки на приятелки и така в даден момент работих 7 дни в седмицата по 15-17 часа. Беше труден период, защото бях изтощена, исках да направя всичко, но колкото и да исках, дори и с помощта на двете ни прекрасни майки (които все още са неотлъчно до нас и ни помагат с всичко)  и Фоти, който се грижеше за пакетирането и изпращането и всичко останало вкъщи – вече не можехме да поемаме всички поръчки.

Това беше и един от кръстопътите в живота ни. В този момент Фоти получи предложение за много добра работа в чужбина, където щяхме да сме осигурени без да се притесняваме за нищо финансово и без дори да се налага аз да работя. От друга страна ако останем в България – можеше да започнем да градим заедно Marti’s Heaven, да рискуваме и да заложим на себе си, на труда си, без обаче да имаме стартов капитал (което си беше страшно трудно).  Дори не се и замислихме! Винаги сме знаели, че искаме да живеем тук, винаги сме вярвали един в друг и това просто беше „Нашето нещо“.

Фоти напусна тогавашната си работа и двамата заедно превърнахме моето хоби в нашият семеен бизнес, нашият Рай.

Аз съм креативната половинка, а той практичната. Отначало не беше лесно да се сработим, защото като характери сме безкрайно различни (сигурно затова се привличаме толкова), но когато веднъж намерихме ритъма си на работа – вече нищо не можеше да ни спре.

Ние двамата работихме и събота и неделя (добре, че Маги обичаше да прави всичко с нас и за нея го обръщахме на игра, а и майките ни помагаха много) . След известно време нещата започнаха да се получават малко по-лесно и структурирано.

Винаги сме искали да имаме две дечица, но с толкова много работа нямаше как да се случи. За щастие през 2017г. взехме решението, че никога няма да е подходящото време, ако чакаме и явно Майчето вече е била готова да дойде при нас . На 08. 06. 2018г. се роди нашата втора муза Мая.

Вече си имахме голямо ателие с прекрасен екип  и въпреки това периода беше безкрайно предизвикателен, защото точно тогава започнахме наистина да порастваме, като обем работа и като екип и като помещения и като машини и като семейство. С Майчето на ръце, Маги до нас, прекрасното ни семейство зад нас – всичко се случваше (само съня не достигаше).  Обясняваме си това порастване с това, че по това време вече имахме много редовни клиенти, които буквално за всеки повод избират нас. Всъщност голяма част от клиентите ни са с нас от години, те казват на своите приятели и познати и така все повече и повече ние порастваме. За толкова много години почти не сме пускали платена реклама – не ни се е налагало. Когато правиш нещо качествено и от сърце – хората го забелязват.

Щастливи сме, че се намерихме толкова рано и заедно успяхме да стигнем до тук. Вярваме, че ще постигнем още много и това е само началото за нас.

Ателието ни вече е тройно по-голямо, имаме страхотен екип и най-уникалните клиенти/приятели.

От началото стартирахме като купувахме само по един или два метра плат, а сега имаме голям прекрасен склад с топове платове, които се принтират специално за нас, над 10 нови професионални машини пълни автомати, огромна професионална машина за бродерии и най-важното – благословени сме всеки ден да можем да комуникираме с толкова позитивни и хубави хора, да можем да спомогнем за създаването на хиляди детски усмивки и да наричаме това работа.

Благодарим от сърце на всеки един човек, който е избрал нашите творения и така ни е помогнал да стигнем до тук.

Абонирай се за новини и промоции

Следи актуалните ни предложения и промоции! Абонирай се за известия