Всички поръчки приети до 08.02.2023 ще се изпратят след 09.02.2023. Благодарим за разбирането!

Кой стои зад името „Marti’s Heaven“?

Нашата история

Смятаме, че сме толкова успешни, защото наистина правим всяко едно нещо все едно го правим  за нашите деца. Държим на качеството безкомпромисно и сме честни. Работим от сърце и влагаме частица от себе си във всичко, което изработваме. Държим творенията ни да са създадени от качествени материали и да са „живи“ много, много години. Целта ни е дечицата да се привържат истински към играчката и да порастнат с нея, а някой ден да я подарят на своите дечица, а защо не и на внучетата си. Това е нашата мисия.

Ние сме Марти и Фоти, съпруг и съпруга, мама и татко на Маги и Мая, най-добри приятели или с други думи – главните действащи лица зад марката Marti’s Heaven.

Запознахме се, когато бяхме почти деца и вече над 20 години градим живота си заедно, с много любов. Подкрепяхме се и заедно учихме, завършихме и постигнахме всичко, което имаме сега.

През 2008г. се оженихме и девет месеца по-късно на 04. 03.2009 се роди нашата първа муза  Маги.

Започнахме приключението Мarti’s Heaven през 2011г.

От абсолютната нула (поне нямахме кредити). Фоти беше стажант в една фирма, а аз бях инструктор по танци (професия, която обожавам и до днес и винаги ще е в сърцето ми).

Когато Маги порастна малко вече дойде момента да си намерим друга работа – и аз и Фоти. Фоти започна работа в офис и когато аз си намерих работа в туризма (която не ми беше по сърце) – Фоти каза, че просто не може да си ме представи да правя нещо, което не обичам и трябва да си дам още малко време, за да намеря моето нещо, а той ще ме подкрепи във всичко. Беше труден период, но си позволих да си дам това време. Тогава не го осъзнавах, но ако той не ми беше казал това – Marti’s heaven нямаше да съществува и животът ни щеше да е съвсем различен.

И така – докато търсих „Моето нещо“ и ходих на интервюта, си намерих и хоби – започнах да правя на Маги фибички за красивата, голяма коса, полички от тюл и всякакви други дребни нещица. Хареса ми! В следващия момент исках сама да изработя за Маги кукла, с душа, която да й бъде истински приятел и да е с нея винаги. Като се има предвид, че до този момент почти не бях хващала игла, да не говорим за машина – мисията си беше почти невъзможна.  Започнах малко по малко да уча, да се развивам и да експериментирам. Много скоро целият ни хол беше в шарени платове, имах малка непрофесионална машина  (за която стигна тогавашният бюджет) и започнах да създавам. Първата година (докато все още търсих друга работа) създавах само за Маги – учех се и за забавлявах безкрайно – от там дойде и името – ако мога да правя това по цял ден, то значи ще живея в абсолютен рай 🙂

С времето приятелки започнаха да ми поръчват неща за техните дечица,  после приятелки на приятелки, после приятелки на приятелки на приятелки и така в даден момент работих 7 дни в седмицата по 15-17 часа. Беше труден период, защото бях изтощена, исках да направя всичко, но колкото и да исках, дори и с помощта на двете ни прекрасни майки (които все още са неотлъчно до нас и ни помагат с всичко)  и Фоти, който се грижеше за пакетирането и изпращането и всичко останало вкъщи – вече не можехме да поемаме всички поръчки.

Това беше и един от кръстопътите в живота ни. В този момент Фоти получи предложение за много добра работа в чужбина, където щяхме да сме осигурени без да се притесняваме за нищо финансово и без дори да се налага аз да работя. От друга страна ако останем в България – можеше да започнем да градим заедно Marti’s Heaven, да рискуваме и да заложим на себе си, на труда си, без обаче да имаме стартов капитал (което си беше страшно трудно).  Дори не се и замислихме! Винаги сме знаели, че искаме да живеем тук, винаги сме вярвали един в друг и това просто беше „Нашето нещо“.

Фоти напусна тогавашната си работа и двамата заедно превърнахме моето хоби в нашият семеен бизнес, нашият Рай.

Аз съм креативната половинка, а той практичната. Отначало не беше лесно да се сработим, защото като характери сме безкрайно различни (сигурно затова се привличаме толкова), но когато веднъж намерихме ритъма си на работа – вече нищо не можеше да ни спре.

Ние двамата работихме и събота и неделя (добре, че Маги обичаше да прави всичко с нас и за нея го обръщахме на игра, а и майките ни помагаха много) . След известно време нещата започнаха да се получават малко по-лесно и структурирано.

Винаги сме искали да имаме две дечица, но с толкова много работа нямаше как да се случи. За щастие през 2017г. взехме решението, че никога няма да е подходящото време, ако чакаме и явно Майчето вече е била готова да дойде при нас . На 08. 06. 2018г. се роди нашата втора муза Мая.

Вече си имахме голямо ателие с прекрасен екип  и въпреки това периода беше безкрайно предизвикателен, защото точно тогава започнахме наистина да порастваме, като обем работа и като екип и като помещения и като машини и като семейство. С Майчето на ръце, Маги до нас, прекрасното ни семейство зад нас – всичко се случваше (само съня не достигаше).  Обясняваме си това порастване с това, че по това време вече имахме много редовни клиенти, които буквално за всеки повод избират нас. Всъщност голяма част от клиентите ни са с нас от години, те казват на своите приятели и познати и така все повече и повече ние порастваме. За толкова много години почти не сме пускали платена реклама – не ни се е налагало. Когато правиш нещо качествено и от сърце – хората го забелязват.

Щастливи сме, че се намерихме толкова рано и заедно успяхме да стигнем до тук. Вярваме, че ще постигнем още много и това е само началото за нас.

Ателието ни вече е тройно по-голямо, имаме страхотен екип и най-уникалните клиенти/приятели.

От началото стартирахме като купувахме само по един или два метра плат, а сега имаме голям прекрасен склад с топове платове, които се принтират специално за нас, над 10 нови професионални машини пълни автомати, огромна професионална машина за бродерии и най-важното – благословени сме всеки ден да можем да комуникираме с толкова позитивни и хубави хора, да можем да спомогнем за създаването на хиляди детски усмивки и да наричаме това работа.

Благодарим от сърце на всеки един човек, който е избрал нашите творения и така ни е помогнал да стигнем до тук.

Абонирай се за новини и промоции

Следи актуалните ни предложения и промоции! Абонирай се за известия